Leírás
Huila régiója a kolumbiai legmagasabb vulkán, Nevado del Huila közelében fekszik. A hegyvidéki talaj termékeny, vulkanikus földet és nagy napi hőingadozást biztosít a magashegységi régiókban. Ez lassítja a cseresznyék érését, ennek köszönhetően az édes, komplex csészeprofil jellemző a térségben. A régiót leginkább a kisfarmos gazdálkodás jellemzi: a legtöbb gazda 1-3 hektáros területet művel. Többnyire saját komplex feldolgozó állomással rendelkeznek, így a kimagozástól kezdve a szárításig mindent ők maguk végeznek.
Minden kávét leválogatva, kézzel szüretelnek. A cseresznyéket a csatornákban átmossák, így kiszűrve az eltérő sűrűségű szemeket. A natural tételek nagyjából 15-21 napig száradnak fermentáció után, a napra kiterítve. Száradás után, amikor a cseresznyék elérik az optimális nedvességtartalmat (10-12%), a száraz malomba szállítják őket, ahol eltávolítják a rászáradt gyümölcshúst.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.