Moka – Classic Edition – Colombia – 150 g

2.700,00 Ft (az Áfát tartalmazza)

Ízprofil: narancs, citrus, édes, közepes savassággal, közepes testtel, mézes utóízzel

Pörkölés típusa: kotyogós

Kiszerelés: 150 g őrölt kávé

Régió: Risaralda

Szervezet: Asoapia

Fekvés: 1600 – 1900 masl

Feldolgozás: mosott

Variáns: Caturra, Typica

Szüret: Április – Július

Leírás

Kolumbiába a kávétermelés kultúrája ugyan később érkezett, mint Brazil szomszédjához, mára azonban a kolumbiai kávét a legjobbak között tartják számon, jelenleg a világon a harmadik legnagyobb kávétermelő ország. Domborzati változatossága a termelésben is megmutatkozik: a legkülönfélébb ízjegyekkel és profilokkal érkeznek onnan kávék. A kiválasztásnál mi olyan területet kerestünk, ami telt gyümölcsösségével remek kontraszt a klasszikus kávékkal szemben.

A Risaralda régióban található Asoapia szervezet 10 kistermelő tételeit vásárolja fel a mosóállomásról. A gazdasági szövetséget 2016-ban alapították, célul pedig a fenntartható, kemikáliamentes gazdálkodást tűzték ki mindamellett, hogy remek ízprofilú kávéik a feldolgozás során a lehető legjobb minőségben kerüljenek a zöldkávés zsákokba.

Az 1600-1900 tengerszint feletti magasságon elterülő farmokon januártól júniusig tart a betakarítás. Ezekre a hónapokra a farmon dolgozók létszáma megtízszereződik, hiszen egy adott cserjén nem egyszerre érik be a termés, így rendszeresen visszalátogatnak.

A farmerek délelőtt kézzel szüretelnek, alaposan ügyelve, hogy a gyümölcshúst meg ne sértsék, délután pedig sor kerül a magozásra. A szemeket ezután általában 16-24 órán át szárazon fermentálják. Ezután egy betoncsatornában kétszer-háromszor is átmossák, mielőtt a kis szárító gépben, nagyjából 25-40 óra alatt készre szárítanák a szemeket.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Moka – Classic Edition – Colombia – 150 g”

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük