Leírás
A törökmogyoró terméséből hidegen sajtolt, telítetlen zsírsavakban és antioxidáns hatású E-vitaminban gazdag olaj. Kimagasló egészségvédő hatása a minőségi alapanyagnak, illetve a kíméletes gyártási eljárásnak köszönhető. A Grapoila olajok mindegyikét pörköletlen alapanyagból préselik, mindenféle adalékok, íz- és színanyagok hozzáadása nélkül, ezáltal a magok tápanyagai nem károsodnak. A törökmogyoró-olaj bioaktív hatóanyagainak köszönhetően jótékony hatású a szív- és érrendszerre, csökkenti a vér koleszterinszintjét és enyhíti a magas vérnyomás káros hatásait.
Kiemelkedő E-vitamin (alfa-tokoferol) tartalmánál fogva mérsékli bizonyos krónikus betegségek kialakulásának kockázatát (pl. szívbetegség, 2-es típusú diabétesz, magas vérnyomás, daganatos betegségek néhány fajtája), valamint védelmet nyújthat a szellemi hanyatlás és az Alzheimer-kór ellen.
Magas E-vitamin-tartalma, illetve telítetlen zsírsavjai miatt a törökmogyoró-olaj bőrápolószerként, külsőleg is alkalmazható. Kiválóan hidratálja a bőrt és ideális a száraz, töredezett hajvégek ápolására. A mogyoróolajat „száraz olajnak” is nevezik, mert flavonoidtartalmának köszönhetően szépen tisztítja és egyensúlyban tartja a zsírosodásra hajlamos, tág pórusú bőrt, de erősen pigmentált, napfoltos, heges bőr, illetve apróbb ráncok esetén, ellen is bevethető.
A mogyoró íze jól illik süteményekhez, salátaolajnak is kiváló, sajtok, húsok ízesítésére is használhatjuk. Alacsony hőfokon süthetünk, főzhetünk is vele, de aki élettani hatásai miatt fogyasztja, az kerülje az olaj hevítését, hogy ne sérüljenek az értékes tápanyagok.
Nagy örömünkre a Grapoila törökmogyoróolaj 2020-ban a világ legrangosabb ételkóstoló versenyén, a Great Taste-en két csillagos, kiváló minősítést szerzett, és a 2020-as győztes országtortának, Füredi Krisztián Curiositas névre keresztelt finomságának izgalmas ízvilágához is hozzájárult.
Reviews
There are no reviews yet.