Leírás
Kenyaszerte nagyjából 700 ezer termelő foglalkozik kávétermesztéssel. A munka teljesen manuálisan folyik: a gazdák teljes mértékben kézzel dolgoznak, a szürettől kezdve, a szárításon át a feldolgozás és a minőségosztályozás folyamatait is beleértve. A középső régiók tápanyagban gazdag vulkanikus talaja pedig tovább lendít a kávék minőségén, így a legjobb tételek is innen származnak.
Épp ezekben a középső régiókban tevékenykedik a Kianjege Coffee Factory, Karatina városának közelében. A szervezet 1987-ben alakult, és hét holdnyi területen gazdálkodik Nyagathi, Nyangio és Kimathi falvak kávétermelő családjaival közösen.
Kenyára leginkább az SL variánsok termesztése jellemző, de a’80-as évek óta már a Ruiru variánsok is jelen vannak – hiszen ellensúlyozzák a SL-ek gyengeségeit. A tenyésztés során a Catimorvariánst vették alapul, de a keresztezésnél szerepet kaptak ellenálló és csészeminőségi tulajdonságaiknak köszönhetően a K7, az SL28, az N39 és a SudanRume.
Reviews
There are no reviews yet.